餃子癮起一於黎咗試bookmark好耐但又一直唔得閒黎食嘅小店,不過早前先發現佢都起葵芳開咗分店,位置上就方便好多✌🏻由於都距離早餐時間比較近,只叫了雙拼湯餃-雲耳椰菜拼芹菜,肉餡足湯好飲,飲曬都唔覺口渴(聲稱係四個鐘熬製嘅野葛菜生魚湯)!不過食落芹菜口味偏清淡(食齋咁款😂),雲耳椰菜口感好好同埋都保留到肉香味,正👍 39蚊only🥹友人就點咗雙拼湯面,幼麵+韭菜&栗玉,分別試了兩款,前者類似芹菜餃嘅感覺(肉味好淡),後者就甘甜十足不蓋肉味之餘還添色不少超夾😋😋 49蚊大推~同埋不得不提辣菜脯!!!好特別,係甜口嘅菜脯加上豆鼓嘅組合,食落香辣得黎又有回甘同時又有豆豉嘅香味,同餃子/麵組合可加100000分惹味(惹味到已經唔記得係佢咩麵質),不過唔食得辣嘅朋友就注意唔好落太多啦~🤏🤏🤣🤣🤣(雖然我地兩個都食到辣不停口😆 anyway 發覺好似每款餃子個皮厚薄不盡相同(maybe師傅手工問題/other reason lahhhh

雙拼湯餃-雲耳椰菜&芹菜

雙拼麵餐 -韭菜&粟米