2024-05-02 231 views
假日下午茶幾乎滿座,放眼望去都係街坊,很久以前食過一兩次,已經沒有印象味道如何,今日一試覺得還不錯,而且性價比高,假日下午茶$40兩個點心,平日就$38,抵食😋香煎墨魚餅:有驚喜,雖然樣子麻麻地似返炸,但是皮脆內熱,而且唔咸無油淋淋,比連鎖酒樓好食!燒腩仔皮:唔脆,不過都唔咸,外面餐廳好多都好咸,好重味😋傳承燒賣皇:有d料到,料實在之於很淋軟,沒有坊間的厚實,燒賣皮不會黏住張紙,功力由細緻可見👍😋時菜鯪魚球:上菜阿姐沒有問要唔要喼汁,只見她將倒完喼汁再落胡椒粉,那種小時候的食法返來了🤩坊間現在只會倒入酸到開唔到眼的喼汁,唔會落胡椒粉,讓我一度懷疑以前的食法係咪從來無出現過🤦🏼‍♀️終於係呢度搵返我的回憶!講返鯪魚球真是無得頂,多荽茜但沒有很重味,肉很柔軟,竟然係有骨,可見真是有落魚肉,鯪魚球的回憶與感動🥹最後見到牙籤印的名係樓上酒樓粵品川,原來係同一老闆,後來朋友說樓上的更好食,晚飯亦唔錯,下次一定過去試下😄

燒腩仔皮:唔脆,不過都唔咸,外面餐廳好多都好咸,好重味
燒腩仔、香煎墨魚餅、棉花雞、腐皮卷

傳承燒賣皇

時菜鯪魚球

2024-05-01
$127 (Tea)
燒腩仔、香煎墨魚餅、棉花雞、腐皮卷
傳承燒賣皇