2022-10-28
【假日嘆旺角酒店午餐Buffet🌟🍴】/////呢間酒店好方便 係朗豪坊對出天橋嘅位置〰️餐廳樓底高 室外有個露天庭園🌳星期日同一班同事去食 大家都覺得生蠔、片皮鴨以及榴槤布甸麵包係呢間自助餐必點嘅食物‼️食物種類唔算多 勝在服務態度真係幾好👍🏻.👉🏻環球海鮮及鐵板燒烤自助餐 (成人$438/兒童$338)🔹海鮮類🦪🦀️🦐生蠔味道有驚喜!😋入口滑身鮮甜 唔會有海水味 平時唔食生蠔嘅小編都食左好多隻🤭而龍蝦 螺 刺身類都有個玻璃隔住 要請店員幫手夾 感覺餐廳都幾重視衛生(´▽`).🔺主食類🥩熱食有片皮鴨 燒牛扒 串燒等等 另外餐廳都有提供刺身🍣 沙律🥗茶樓點心 薄餅夾住片皮鴨、大蔥絲、青瓜絲以及甜麵醬 餅皮鬆軟 鴨肉肉嫩有油香☺️串燒選擇多 燒得外皮脆身 牛扒就一般 期望牛味更濃郁 肉質更鮮嫩.▪️甜品類🍮Buffet竟然可以食到麵包店好受歡迎嘅布甸麵包🤩麵包比較亁身 内裹就充滿蛋香以及香草味 散發住陣陣貓山王榴槤香氣😈抹茶以及栗子蛋糕甜度適中 仲有其他的骰賣相都幾靚嘅小蛋糕以及Movenpick雪糕🍦———📍The Place (旺角)旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層
/////
🔹海鮮類🦪🦀️🦐
🔺主食類🥩
▪️甜品類🍮
———
📍The Place (旺角)
旺角上海街555號香港康得思酒店L樓層