2023-02-18
忙碌嘅生活真係好少時間可以出去玩難得有假日時間當然就同家人一齊嚟到淺水灣玩啦隨咗玩水之外, 不妨可以去到環抱淺水灣海景嘅手工意粉吧Fratelli一邊欣賞海景之餘,一邊食佢嘅Pasta一齊放慢生活嘅步伐佢哋除咗精選意大利優質食材亦主打各款特色意大利麵食以及多種燒烤及海鮮菜式Mussels呢個真係必食菜式, 青口飽滿且鮮甜食時相當新鮮彈牙, 加上惹味辣汁頓時打開你嘅味蕾將醬汁同麵包一齊食真係絕配Grilled rib eye300g new zealand rib eye, french fries, seasonal veg, peppercorn sauce足300G的牛扒相信足已令牛魔王相當興奮new zealand的牛扒煎得完美, 肥瘦比例剛好肉味較濃微帶脂香, 以呢個份量嚟講都相當抵食lobster linguine龍蝦揀直就係我其中最鍾意嘅海鮮之一而呢個意份足足有半隻龍蝦真係誠意滿分加上手工意粉一齊食真係相當滿足.1/2 Dozen (6 Pcs ) Fresh Oysters生蠔分別可以揀6隻或12隻食時海水味豐富, 即開即食相當enjoyAvocado Salad食咗咁多
難得有假日時間當然就同家人一齊嚟到淺水灣玩啦
一邊欣賞海景之餘,一邊食佢嘅Pasta一齊放慢生活嘅步伐
佢哋除咗精選意大利優質食材
亦主打各款特色意大利麵食
以及多種燒烤及海鮮菜式
Mussels
呢個真係必食菜式, 青口飽滿且鮮甜
食時相當新鮮彈牙, 加上惹味辣汁頓時打開你嘅味蕾
將醬汁同麵包一齊食真係絕配
Grilled rib eye
足300G的牛扒相信足已令牛魔王相當興奮
new zealand的牛扒煎得完美, 肥瘦比例剛好
肉味較濃微帶脂香, 以呢個份量嚟講都相當抵食
lobster linguine
龍蝦揀直就係我其中最鍾意嘅海鮮之一
而呢個意份足足有半隻龍蝦真係誠意滿分
加上手工意粉一齊食真係相當滿足
生蠔分別可以揀6隻或12隻
食時海水味豐富, 即開即食相當enjoy
Avocado Salad
食咗咁多肉, 當然要點一個沙律菜平衡一下罪惡感
最後加埋2杯特飲真係完美的句號