2019-01-26
荃灣千色匯可算是荃灣的龍頭購物兼美食商場,可惜逛到腳仔軟都係買唔到嘢。個肚開始打鼓,老老實實醫咗個肚至為要緊。離遠睇到好大個波士冰室招牌,入面客人坐到八八九九,好旺場。餐廳有特色裝修,大玩六七十年代的懷舊feel,有以前的鐵閘、街市賣魚的紅吊燈、又有鐵皮信箱……餐牌寫住號外 “波士十大必食”,咁誇張? 等我今晚就做個波士 (一晚咁多啦),叫番三款會一會你。叫咗瑞士汁雞翼、咖喱牛腩飯和原味冰波凍奶茶。奶茶先到。雖然係凍飲,但係都可以聞到茶香味。裡面有兩大粒原味奶茶冰,發揮奶茶膽作用,唔會越飲越啖。咖喱牛腩飯咖喱汁又香又濃,惹味得嚟唔太辣,撈飯一流。牛腩又腍又入味,好食!瑞士雞翼煮得好腍,一啜就可以將佢骨肉分離。個瑞士汁好好味,而且滲到入雞翼裡面,好味到不得了。所以,我認為呢個瑞士汁雞翼,以今晚呢三個十大必食來計,可以排名第一。唔知其餘的七大會係咩料呢? 要搵日來食埋,評評佢先至得。
叫咗瑞士汁雞翼、咖喱牛腩飯和原味冰波凍奶茶。
咖喱牛腩飯 咖喱汁又香又濃,惹味得嚟唔太辣,撈飯一流。牛腩又腍又入味,好食!