2023-12-23
我公司係呢度常客,平時飲茶都係經openrice訂枱,老婆屋企人係外國過嚟探我地,我就特意提前幾日係openrice訂枱打算冬至同佢地去呢度做冬。 當晚去到,門口接待員一聽到openrice訂咗枱即時黑面話冇呀今晚大時大節大把客唔接受openrice入面已經確認左嘅預約,不斷埋怨強調openrice按人頭計算每一個客人收佢$10,佢唔想分俾openeice。莫非openrice而家用槍指住佢迫佢開放網上預約?又想用人網上功能又唔想俾錢?平時冇客就唯有接受openrice收費,但大時大節見到唔靠openrice都滿座就氣焰囂張等客人黎到先話唔承認openrice既booking趕客走。如果係咁巴閉唔接受openrice預約,咁點解佢唔關閉個網上預約?好明顯佢係當我地係後備客人,有其他電話預約既客人出席就即埸趕走openrice預約客人,有人缺席先俾openrice預約客人入去。按照佢哋邏緝,我完全相信就算我電話預約左,如果有人預訂貴價菜式,佢一樣會將我張枱俾其他人。做餐廳做到咁真係第一次見。幸運地我即時搵到另一間餐廳,如果唔係我都唔知點同家人做冬。
做餐廳做到咁真係第一次見。
幸運地我即時搵到另一間餐廳,如果唔係我都唔知點同家人做冬。