2022-09-13
𝕊𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕖𝕣 𝟚𝟘𝟚𝟚🙆🏻♀️ :今個中秋食飯有驚喜!🙋🏻♂️:但冇我份食喎(每年屋企做節食飯好多時都會嚟呢度包間房仔,打下麻雀,大家聚一聚,今年一如既往,當大家都以為係食普通野既時候,好啦!上菜啦,嘩嘩嘩,好精緻喎 ,咩事今次咁有驚喜既,果然由後生女叫菜係唔同d。分享下今次菜單蟶子煎米粉底鹽焗奄仔蟹(每人半隻)蝦多士拼金錢雞黃金鮑魚牛柳粒拼菠蘿咕嚕肉冬瓜盅蜜汁燒鱔燒鵝(半隻一圍)煙燻太爺雞(半隻一圍)金湯扇影蔬砂鍋蝦籽蝦膏蝦肉炒飯焗蓮蓉西米布甸除咗今次有精緻嘅擺盤之外,令人最驚喜嘅就係每度餸菜都好特色,同埋味道都好一流,黃金鮑魚 鹹蛋黃加鮑魚一齊炸 入口唔會油膩之餘,仲好香脆可口。另外都要讚下每次泥到都必食菠蘿咕嚕肉,雖然好似好普通咁,但甜甜酸酸既醬加埋香脆既肉,絕對好啱送飯食,而且放耐左都唔會影響到d肉既口感,而金湯扇影蔬,呢一道有好精緻嘅擺盤啦,我諗廚師應該用了不小時間去製造,而所有蔬菜都吸收到金湯的精華,好好味呀。當然呢到海鮮都係好唔錯啦,掛住食飯有幾樣菜色都唔記得左影相添😆。)
🙆🏻♀️ :今個中秋食飯有驚喜!
🙋🏻♂️:但冇我份食喎
分享下今次菜單
蟶子煎米粉底
鹽焗奄仔蟹(每人半隻)
蝦多士拼金錢雞
黃金鮑魚
牛柳粒拼菠蘿咕嚕肉
冬瓜盅
蜜汁燒鱔
燒鵝(半隻一圍)
煙燻太爺雞(半隻一圍)
金湯扇影蔬
砂鍋蝦籽蝦膏蝦肉炒飯