2024-01-14
大熱輕食料理Poke Bowl夏威夷魚生飯店,越開越多,大受歡迎原因相信是因為能滿足到香港人注重健康,但又愛食的願望。今天就和運動健身人士朋友來到這間Peek-A-Poke,很喜歡這裏的魚生飯有不同份量給客人選擇,正常Size 對我來說已經叫做驚人嘅份量,所以我都係叫返迷你版都好夠食了!每張餐枱上都有QR code,只要掃一掃便可以自己落單,餐單已經預設好一些特色風味碗,唔想麻煩直接就揀其中一個Signature Bowl,我揀左「加州風味」,而朋友就選擇自選配料的,以吞拿魚、三文魚、蟹子,加壽司飯及沙律菜,調味同醬汁任揀,食啲咩自己都可以話事!除了夏威夷蓋飯,佢啲小食都唔錯。今日就試咗炸薯蝦及炸芝士條,熱辣辣,好好味!飲品亦有多款選擇,今次就試咗兩款花茶,又熱有凍各有特色。
飲品亦有多款選擇,今次就試咗兩款花茶,又熱有凍各有特色。