每逢假日,我去上水石湖墟美容店做FACIAL ,都會去學樂樂食水牛芝士豬扒焗飯,已經食左唔知幾多餐haa首先講下環境,舖頭比較細,座位之間的空間唔多,較為狹窄,適合快食,茶餐廳而言,衛生都算唔錯,見店員執枱會用消毒酒精抹。食物方面,真係睇個人口味,我帶過朋友去食就唔太喜歡,因為樂樂的水牛芝士豬扒焗飯,我覺得相對淡味,一般大家樂或者其他茶餐廳,落咗好多嘅茄膏同油,味道會比較咸/重口味,但我自己幾鍾意樂樂,抄飯底相對乾身,芝士份量好多,有拉絲嘅感覺,用新鮮蕃茄去整,而唔係用茄膏,豬扒唔會好油膩,唔重梳打粉,似係淨係煎過咁,曾經食過一啲得d肥肉連骨,仲炸到皮同肉分層。不過好似見佢不斷加價 ,上次食就$62,唔知下次幾多,價錢同食物而言,不過不失啦。🧐🧐

水牛芝士豬扒飯
2023-04-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)