2016-11-05 1103 views
最愛飲湯既我, 從朋友口中得知大角咀有間餐廳專飲燉湯好正, 哈哈....我緊係唔執輪啦等埋個朋友放工就去試下先.入面只得4張枱, 去到既時候已經FULL 左LU, 為有係門口等一陣啦, 係呢個時候緊係順便睇下有咩好食啦, 原來佢係以套餐為主既, STEP 1選你鍾意既湯先, STEP 2選餸, STEP 3選麵定飯. 有5-6款湯比你選, 全部都係好健康的, 仲有好多唔同既功效而餸呢就有23款到啦, 都好多架.  係等位呢15MINS我地已經選左口頭好啦一坐低原來係自己剔既, 我選左茶樹菇湯$34+蕃茄濃湯豬軟$18+台灣新竹米粉$9, 而朋友就選左蟲草花湯$34+黃牛肝炆牛尾$18+健康紅米飯碗5.先黎左2個餸, 豬軟骨炆得超淋, 好夠味, 而牛尾都係一樣, 炆得超淋, 都好多肉唔會只係得骨, 都係一樣炆得好入味. 嘩.....我最鍾意既湯黎啦, 超熱, I LIKE IT 連個待應都要帶住手套黎出黎, 信相係大廚真係一個個咁燉唔係一大煲咁倒落去, 所以你睇, 幾足料, 去邊到搵呀, 仲要係無乜油架, 飲完都唔會口渴,我相信一定唔會有味精朋友既紅米飯都OK AR, 而我個個米粉我開頭
等埋個朋友放工就去試下先.
嘩.....我最鍾意既湯黎啦, 超熱, I LIKE IT
朋友既紅米飯都OK AR, 而我個個米粉我開頭真係愕然左一下, 點解無湯既, 就咁食咪好DRY LOW, 點知.....食落又唔係GA BO, 一D都唔乾, 我仲倒左少少頭先個D牛尾個D汁落去, 哈哈, 又幾好食GA BO
今餐好滿足, 日日黎飲一個湯相信皮膚都靚D, 人都健康D....哈哈.....不過為一美中不足既係, 冷氣唔夠大, 比較熱.
2016-11-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch