2024-07-29
🌟平時我食咁多熱氣野,今日終於揀間健康有營養既餐廳Evershine平衡返個身體先😆😆😆今次黎到呢間餐廳格局都幾特別有個神秘後花園,室內室外任君選擇,除左呢樣之外,見到餐牌每款菜式都列埋卡路里,可想而知店主幾咁細心幾咁健康幾咁有誠意🫡🌟輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝($86)半熟帶子新鮮甜美,加埋黑松露香氣湧現,又有菠菜咁健康同埋牛肝菌忌廉汁達到掛汁效果,意粉又做到Al dente水準,真係超正🤤🤤🤤超推薦🌟紅肉火龍果乳酪碗($82)賣相十足既乳酪加上其他新鮮健康水果,仲要冇落糖,份量又多又飽肚,簡直健康之選🥣🌟紫薯窩夫🧇配焦糖海鹽和雪糕🍧($108)第一次食紫薯融入窩夫度,好香又脆口加埋雲呢拿雪糕忽冷忽暖忽爾再升溫好好味🤤咸甜味道夾得超好👍🏻值得一提係,個窩夫都叫薄身,女仔食完都唔會覺得好濟❤️❤️本人就超鍾意🤩👰🏻♂️女神($46)酸酸甜甜令人醒胃既洛神花茶🍵,食完甜野再飲就岩晒喇✅焙茶鮮奶🥛($54)少少🤏🏻甜既焙茶鮮奶,又香又濃,好岩我口味,大推👍🏻👍🏻😎🏠環境:9/10🌟味道:9.5/10💰性價比:9/10🙇🏻♂️服務:10/10📍 EverShine (中環)中環卑利街13號地
🌟輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉🍝($86)
🌟紅肉火龍果乳酪碗($82)
🌟紫薯窩夫🧇配焦糖海鹽和雪糕🍧($108)
👰🏻♂️女神($46)
酸酸甜甜令人醒胃既洛神花茶🍵,食完甜野再飲就岩晒喇✅
焙茶鮮奶🥛($54)
少少🤏🏻甜既焙茶鮮奶,又香又濃,好岩我口味,大推👍🏻👍🏻😎
🏠環境:9/10
🌟味道:9.5/10
💰性價比:9/10
🙇🏻♂️服務:10/10
📍 EverShine (中環)
中環卑利街13號地舖
#hkfood#hkfoodie#852food#foodahoilc007#中環#中環美食#Evershine#西餐#健康之選#減肥必去#紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕 #輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉#yummy#相機食先