2024-05-19
JOMO由將軍澳搬左黎太古城後終於有時間前來幫襯啦慢煮雞胸南瓜蓉沙律慢煮雞胸又嫩又多件,雞胸用上masala既香料,再配以沙律菜、南瓜、紅石榴、提子乾、車厘茄、杏仁片等等既配料,既豐富又健康煙燻手撕豬肩肉漢堡漢堡包皮烘至微脆但入面仲好軟熟,手撕豬肩肉甜甜酸酸係BBQ 醬既味道呀,好夠味,仲有焦糖化洋蔥、酸瓜、番茄、沙律菜 & 青蘋果條,又夾又好食小山園抹茶鮮奶轉了燕麥奶,因為本身抹茶已加了糖,所以叫了減抹茶粉,成杯會無咁甜之外但又唔會話抹茶味變得好淡冰美底咖啡揀了fruity blended 豆,飲落唔算果香味好出,但又不至於有深焙既燶味(手沖咖啡卑我見到@little_whale_coffee既豆☺️)黑芝麻戚風戚風蛋糕好軟熟,芝麻味好香,個忌廉亦都打都好輕好滑,保持一貫的水準食物亦能保持水準,但太古城店相比將軍澳店樓底低,所以d聲音走唔到都會幾嘈,不過整體來黎我都好滿意
慢煮雞胸南瓜蓉沙律
煙燻手撕豬肩肉漢堡