2021-10-25
今日係鰂魚涌食完野,諗住行去地鐵站既時候經過左呢間以堅果奶蓋茶做主打既飲品店,同店主都主推純素飲品,用堅果做成奶蓋,我見好多人都有推介過呢間店,我緊係即刻去買杯品嚐一下佢既特別之處。店鋪入面有好多裝飾品同打卡位,亦設有二張小bar檯,可以比我地企係店入面影下相,同朋友傾下計,慢慢飲埋杯飲品先走👍🏻而今次我就同朋友點左二杯飲品,分別係宇治抹茶堅果奶蓋茶 ($39) 同粉紅梅好堅果奶蓋茶 ($45) 📍 宇治抹茶堅果奶蓋茶 ($39)我比較私心鐘意抺茶味,因為我係一個抹茶愛好者,而呢杯飲品既奶蓋好滑好香堅果味,而且好有咬口因為佢仲有果仁碎,而佢既抹茶底都好濃抹茶味,溝埋d奶蓋口感都好好,唔會好似岀面咁咁苦👍🏻推介 🌟🌟📍 粉紅梅好堅果奶蓋茶 ($45)我朋友就叫左呢杯粉紅梅堅果奶蓋,奶蓋又係好滑,一飲落口酸酸甜甜,加埋個奶蓋都唔會好流,甜度都剛剛好👍🏻
📍 宇治抹茶堅果奶蓋茶 ($39)
📍 粉紅梅好堅果奶蓋茶 ($45)