2024-03-05 90 views
📍尖沙咀|Crusta健康嘅快餐店,聽落好似好荒謬,但來自美國嘅Crusta就正正係主打健康輕盈嘅快餐,今日同男朋友去試吓先!🟦 Crusti 印尼沙嗲雞薄餅 $44唔錯嘅印尼沙嗲雞薄餅,即叫即焗非常之新鮮熱辣,批底係薄批,所以非常香脆,而且佢係使用天然發酵材料以及橄欖油,相對上比較健康🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32呢個我覺得好好味呀!新鮮出爐嘅Crusta,入面就係自家製嘅軟滑薯蓉,配上蔬菜,芝士同埋牛肉,淡淡都係幸福感!記得呢個用手食,唔好用匙羹筆嚟食呀~🟦 Cruste 爆汁甜辣雞肉 $36呢個係一個焗飯加蒸蛋,甜辣嘅醬料係韓式嘅泡菜醬,而旁邊嘅蛋呢入邊係混合咗洋蔥以及芝士。我哋覺得醬料嘅味道有啲重相對飯嘅比例呢,醬料好似有啲太多~🟦 日式照燒雞翼兩隻 $16好甜嘅燒雞翼~我鍾意食~🟦 薯仔餅 $18 番薯條 $18我係唔食番薯嘅,所以番薯條全部都係朋友食~佢話正正常常冇乜特別薯仔餅本身以為淨係薯仔啦,原來係薯仔條加洋蔥條加紅蘿蔔條一齊炸,不過我食落呢就食唔到洋蔥同紅蘿蔔嘅味道~🟦涼拌沙律 $12 新鮮甜醋沙律 $12食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果覺得有啲膩呢就可以食吓沙律,細
📍尖沙咀|Crusta

🟦 Crusti 印尼沙嗲雞薄餅 $44

🟦 Crusta 爆汁免治牛肉 $32

🟦 Cruste 爆汁甜辣雞肉 $36

🟦 日式照燒雞翼兩隻 $16
好甜嘅燒雞翼~我鍾意食~

🟦 薯仔餅 $18 番薯條 $18

🟦涼拌沙律 $12 新鮮甜醋沙律 $12
食咗咁多烤焗煎炸嘢,如果覺得有啲膩呢就可以食吓沙律,細細兜

總結係呢度啲食物不過不失,不過快餐店嚟講呢,出餐時間就唔係特別快,因為佢即叫即整,啲嘢食都新鮮熱辣辣~