2021-03-30
我真係要恭喜老闆啊!公司生意好好,大家都做到唔停手,我就連午飯嘅時間都用嚟做 report, 忙到直接 skip lunch,早餐 一跳就係食晚餐呀!本來約咗朋友一齊食健康海鮮蒸鍋,因為加班所以我唯有中途加入食少少野 ,當傾吓計散吓心。好在地點十分方便,旺角 LADDER Dundas 差不多是美食中心,美食款式選擇多我就揀咗中式啦!一坐低因為我已經遲到啦~所以先調好我的混醬。朋友都等埋我先食海鮮啊!多款豐富海鮮分別有鮑魚、聖子皇、帶子、蝦、大花蛤等等,十分新鮮不能盡錄。食海鮮最緊要就係蒸嘅時間唔好太多,時間啱啱好海鮮就最鮮味啦!有計時器包冇錯過, 蒸幾耐全程有店長幫忙,服務很到位。鮑魚新鮮生猛,爽口又彈牙!聖子皇肥大肉厚,唔使落調味都好鮮甜。帶子,蒸鍋蒸出原汁原味,鮮味出晒黎!海蝦都好新鮮,大花蛤、貝類清潔乾淨,鮮甜冇沙。 安格斯肥牛口感和味道都不錯,分量多一點更好。八寶蒸飯差不多時間店長叫我哋喺多款配料入面揀8款,食八寶蒸飯。蝦醬豬腩肉鹹香味重、柱侯牛粒、臘腸芋頭啱晒鍾意食肉嘅朋友。撈埋蒸飯一齊食鮮味好香好豐富,每人一碗 幾滿足。蒸糕甜點最後有驚喜的甜品, 有燕麥糕、 薑汁糕、棗皇
一坐低因為我已經遲到啦~所以先調好我的混醬。
鮑魚新鮮生猛,爽口又彈牙!
聖子皇肥大肉厚,唔使落調味都好鮮甜。
帶子,蒸鍋蒸出原汁原味,鮮味出晒黎!
海蝦都好新鮮,大花蛤、貝類清潔乾淨,鮮甜冇沙。
安格斯肥牛口感和味道都不錯,分量多一點更好。
八寶蒸飯
蒸糕甜點
最後有驚喜的甜品, 有燕麥糕、 薑汁糕、棗皇糕、紫薯包同黑糖蜂巢糕,顏色七彩繽紛很吸引。