2024-05-13
🍚臘腸蒸雞飯💰$48😈今日同🐰媽媽去左荃灣☺️就帶左佢食一意💛呢到係係荃錦中心落條電梯🤔有少少隱閉💛呢到就主打食蒸飯同燉湯既小店🥘咁我地就叫左個臘腸蒸雞飯☺️佢呢到所有蒸飯燉湯都係即叫即蒸👍🏻所以都要預返少少時間💛佢呢到另一個焦點就係佢有壺超養生既紅棗杞子桂圓茶🤤佢飲落好健康🤣飲完成個人都暖哂同埋超養生😬好啦佢個蒸飯都幾好食個飯粒都好煙Un😜雞件都算滑再加埋個豉油🤤我地仲叫左份燒賣$28😝燒賣都似自己手工野食落都好有咬口同埋肥肉都好平均🥘准山杞子花膠螺片燉雞💰$74😈而重頭戲就係佢個燉湯💛我地叫左個准山杞子花膠螺片燉雞湯🥘佢呢到燉湯都係即叫即做大概都要等15mins😝佢個燉湯我同媽媽每人都飲到兩細碗少少😜飲落都好清甜完全無加到味精👍🏻佢啲材料都好足料唔會得好少🤤媽媽仲話自己下次再有Take2
💰$48
🥘准山杞子花膠螺片燉雞