2009-08-17 99 views
一早, 齋妹來到我家, 商量去台灣一事, 昨晚係佛堂附近買下的麵包, 今天早餐才食. 景峰呢間麵包店, 是百母及一眾道親們, 次次都幫襯既麵包店, 原因是這裡製包過程中, 不落豬油, 不落Lard. 食堯黎雖少了那種麵包香, 亦沒有一般的麵包鬆軟, 這就是好standard 一些低脂食品既口感.我要了個蘑菇吞拿魚包, 菜菇多, 肉少. 喜歡啖啖肉的人一定不太喜歡. 不過少肉有少肉好. 食落沒有多餘油脂, 感覺好健康. 雞尾包, 沒有用上芝麻, 改變用花生粒, 我沒有食, 一但拿上手, 油質不重, 比起同類形包硬身了少少. 又是低脂的原古吧.這兒仲有一個好出品, 就是芒果Pancake, 不過今次, 為免買左冇人食, 而且二人亦說過要減肥. 一人一個包算了.

$5 (Breakfast)