2024-09-20
🇭🇰🇭🇰今日朋友約咗我去食飯 佢就口痕想食韓國野 我哋就決定去食韓國烤雞______________________________[凱撒沙律🥗🥗]($108)份量超多😚😚落咗勁多芝士粉同凱撒醬食落清新 爽口 沙律菜幾新鮮 配料有風乾煙肉 車厘茄 夾埋一齊食 鹹鹹地甜甜地 好開胃🤤🤤[UFO 芝士火鍋 無骨烤雞🐥🐥]($288)蜜糖蒜香味+三重芝士味烤雞主角嚟啦‼️‼️ 烤雞烤個陣時掃咗好多蜜糖😋😋係個表面度 烤得有啲焦香 令到件雞嫩滑 惹味而三重芝士烤雞🧀🧀放咗好多芝士粉 食落有陣甜甜地既味道 唔錯雞肉酥脆 多汁 沾埋三重芝士食勁舒服, 口感豐富, 好滿足, 份量幾多最緊要係呢個炸雞整法‼️‼️‼️‼️同其他餐廳唔同, 佢唔用油炸,而係用烤爐烤出嚟, 幾欣賞呢個整法,食落唔會油冧冧 幾健康[韓式雞蛋卷🥚🥚]($148)韓式雞蛋卷用蛋包住青瓜、蟹柳、醃蘿蔔、餐肉,海苔同芝士。每一啖都可以食到唔同食材嘅鮮味同埋幾脆口口感同層次都幾豐富 🥳🥳[芒果沙冰+鯊魚之淚🍸🍸]($58+$88)兩杯嘢嘅擺設都好靚 芒果沙冰唔會太甜唔會太淡 味道啱啱好鯊魚之淚隻鯊魚幾得意😚😚味道飲落有啲似波子汽水🤗🤗 解喝一流
[凱撒沙律🥗🥗]($108)
份量超多😚😚落咗勁多芝士粉同凱撒醬
[UFO 芝士火鍋 無骨烤雞🐥🐥]($288)
蜜糖蒜香味+三重芝士味烤雞
主角嚟啦‼️‼️
[韓式雞蛋卷🥚🥚]($148)
口感同層次都幾豐富 🥳🥳
[芒果沙冰+鯊魚之淚🍸🍸]($58+$88)
兩杯嘢嘅擺設都好靚
芒果沙冰唔會太甜唔會太淡 味道啱啱好
🍽️Goobne chicken🍽️
旺角彌敦道628號瓊華中心15樓
foodie#dc9#HongKongfood#852#FoodPhotography#instafood#foodporn#happy#followme#lifeforfood#life#yummy#香港美食#香港好去處#發掘美食#foodtime#周圍食#周圍玩#抵食#揸到邊食到邊#美食關注組#打卡 #相機食先#Goobne