2019-08-25 42 views
睇完戲係附近食飯,以附近都有好多餐廳,今日我地黎到Food Combo 食晚飯,7點半到達已9成滿座,之後就愈黎愈多人排隊啦餐廳裝潢簡潔光猛,餐牌幾特別,我都第一次咁食,餐廳主打西式定食,定食好豐富,有餐湯、主菜、沙律、小食,水果。餐廳設有自助水吧,有3款任飲,有熱同凍飲,有檸檬茶、薄荷鮮橙水,鮮薑紅棗桂圓杞子水,我試左兩款,檸檬茶不太甜,而薄荷鮮橙水,薄荷味不太重,淡淡橙味,好清新紐西蘭肉眼(9安士)荷蘭汁配南瓜薯餅($318)有蕃茄湯、薯仔沙律、生果,肉眼扒5成熟,牛味濃,口感有嚼勁,配菜仲有薯蓉和牛油粟米,薯蓉夠滑,而南瓜薯餅,炸得金黃香脆,南瓜好甜,粉漿厚薄適中香煎挪威三文魚刁草蛋黃醬配特式炸雞粒($178)有蕃茄湯、香橙紅菜頭沙律、精選生果,蕃茄湯用新鮮蕃茄製成,生果夠甜,炸雞粒不會炸到太乾,雞肉仲好嫩滑,而香煎挪威三文魚煎得又脆又香,三文魚煎得剛剛好,魚扒中央呈粉紅色,口感好柔滑。

紐西蘭肉眼(9安士)荷蘭汁配南瓜薯餅($318)

香煎挪威三文魚刁草蛋黃醬配特式炸雞粒($178)