2016-10-27 1576 views
有時都會食齋既我,唔一定係初一十五先食齋既而家好多齋其實都好好味, 平時食得肉多,間唔中食下齋, 健康下都好功德林的位置比較隱秘,雖然在港鐵站出口上面,不留心d 都唔會見到在tst返工的我就黎食個豪lunch,叫了一些小菜類及點心推介豆腐餃子,絕對係功夫菜,入面包既係白菜餃皮係豆腐黎,又薄又滑waiter 話係廚師每朝將豆腐慢慢切成咁薄既皮,絕對花唔少功夫成個菜都好清新同健康脆皮素鵝,由炸過既腐皮好脆,入埋包住d 茹同紅蘿蔔,中和番腐皮o既油膩有d season special 點心,叫左三色蝴蝶餃, 覺得似花多d, 有3隻色來點綴下,餡係混入蛋白及素翅,做到好似蟹肉咁炸雲吞,擠滿了菜炸完個皮雖然脆,不過有點硬香蕉高力豆沙,散發陣陣香蕉味,特別香甜,呢個配搭都幾特別 ,不過如果糖霜多d就更好環境幾好,對著個海,經過繁忙o既一星期黎呢度食個happy friday lunch 都幾好
有時都會食齋既我,唔一定係初一十五先食齋既

在tst返工的我就黎食個豪lunch,叫了一些小菜類及點心

推介豆腐餃子,絕對係功夫菜,入面包既係白菜

餃皮係豆腐黎,又薄又滑

成個菜都好清新同健康

炸雲吞,擠滿了菜炸完個皮雖然脆,不過有點硬
Type of Meal
Lunch