2024-06-23 284 views
崇尚健康飲食的朋友,這間位於金鐘美國銀行中心地下新開的<Truefit Deli>可找到不錯及滿佈驚喜的選擇。餐廳其實是一間以外賣為主的健康輕食餐廳,店內亦也有一些座位給堂食,當中有Salad Boxes或 Burrito Wraps選擇。店內外燈光通透明亮,全開放式的佈局,廚房及餐區均一目了然,可清楚看到廚師們即席炮製美食。最後我決定揀咗燒雞髀沙律盒~還可以選擇米飯,有蕃茄飯及菠菜飯選擇,有五種配菜:生菜、蕃茄莎莎、粟米、三色燈籠椒及芝士,9款醬汁中我選擇蒜香蛋黃醬。份量都多,而且一啲都唔邪惡!可以放心食!咁啱店員告訴我新開張做緊優惠,免費升級套餐,包飲品及原味雜果仁(原價+$14)

最後我決定揀咗燒雞髀沙律盒~
還可以選擇米飯,有蕃茄飯及菠菜飯選擇,
份量都多,而且一啲都唔邪惡!可以放心食!