2021-12-26 169 views
自己一向都好鍾意食丼飯,近幾年香港亦都開咗好多唔同類型嘅丼飯,但大家有一個共同嘅方向,都係食健康為主,魚生牛油果呢一啲嘢都係常見嘅款式。食丼飯其中一個令人開心嘅地方,係好多時候好似車仔麵咁,可以自己選擇,有時可以叫全個碗都係飯,亦都可以一半飯一半菜,有自由係好事。九龍灣呢度係一個Food Court,裏面有好多唔同嘅餐廳,但我就揀咗呢間Hawa Poke食。佢嘅丼飯有非常多配料,除咗有吞拿魚、三文魚、各款唔同嘅刺身,亦都會加咗中華沙律、木魚、紫菜等等唔同嘅配料,大大碗。買單計都係百零蚊,仲有買湯、飲品同埋小食。套餐入面,包左一個麵豉湯,佢個麵豉湯仲會加埋蜆肉喺裏面,零瀉有鮮味。小食方面我叫咗一個芝士條,新鮮炸起,雖然要等一陣,但係就係非常好食,配埋茄汁嘅話我覺得係另外一個體驗。佢嘅當飯有一舊超級大嘅牛油果🥑,好重成本。佢呢度有好多唔同款式嘅飲品可以揀,我自己就揀咗一杯特飲。

佢嘅當飯有一舊超級大嘅牛油果🥑,好重成本。

佢呢度有好多唔同款式嘅飲品可以揀,我自己就揀咗一杯特飲。

2021-11-17