2021-09-13
呢兩年無得出走去旅行🧳去酒店🏨就變左香港人嘅恆常活動今次想同大家推介The Harbourview嘅抵食下午茶💯————————————————🐝金秋「蜜」語下午茶套餐($268/2位)以蜂蜜及紫薯為主,下午茶主打輕盈健康,$268包每位三款健怡小食同一杯特飲,CP值超高💰👅蜜糖香烤鴨胸配車厘子👍🏻車厘子醬非常清甜,令烤鴨胸嘅鹹香更見突出,男仔都係鍾意食肉嘅😌👅輕煎吞拿魚配蜜糖芥末汁👍🏻吞拿魚輕輕煎過,呢種介乎生同熟之間嘅感覺都幾特別,加埋入口即爆嘅三文魚籽,口感一流🤤👅蜂蜜青檸芝士蛋糕👍🏻甜品當然要留返最尾先食,青檸嘅fresh令芝士蛋糕🍰層次分明👅蜂蜜雜莓沙冰👍🏻淡淡地一d都唔酸,沙冰都唔會好凍咁凍上腦,清清地幾好飲👅紫薯奶昔👍🏻紫薯奶昔就啱啱相反,紫薯味非常濃郁,奶昔有滿滿唧飽足感,同頭先個沙冰係兩種好唔同唧感覺———————————————— 💡加埋一都唔洗$300就食到酒店嘅下午茶,算幾抵玩📍灣景廳:灣仔港灣道4號灣景國際1樓
去酒店🏨就變左香港人嘅恆常活動
————————————————
🐝金秋「蜜」語下午茶套餐($268/2位)
👅蜜糖香烤鴨胸配車厘子
👅輕煎吞拿魚配蜜糖芥末汁
👅蜂蜜青檸芝士蛋糕
👅蜂蜜雜莓沙冰
👍🏻淡淡地一d都唔酸,沙冰都唔會好凍咁凍上腦,清清地幾好飲
👅紫薯奶昔
————————————————