2024-04-21 1303 views
11:00Pm ,全條街得返這間都已讓我喜出望外,老闆送我地上2樓,溫柔地介紹每日度菜,點解是 「溫柔」?因細聲到我聽唔到,但正合深宵食堂的氛圍。由於趕住填飽個肚,即時叫了龍蝦湯,関東煮,炸雞,玉子。龍蝦湯用上傳統的方法,臨尾加了干邑,飲起來充滿酒香,滿有誠意。関東煮既大根非常入味,湯頭既濃香完全入晒味,昨晚在大雨,有重味熱身落肚,非常感動。而玉子中間夾有芝士,面有燒香的黑松露醬,係難忘既。之後又點左個海鮮飯,飯很薄,所以全是飯焦,加啤酒一流的,而蝦面亦有芝士,跟平日的海鮮飯有些不同。食到呢度,心有少少奇怪,這裡不是居酒屋嗎?老闆話這裡是 西班牙同日本的Fusion 菜,原來如此 😂甚有特色。最後,再加埋馬鈴薯餅,佢加左清酒的酒樸,所以讓個薯餅更有特色,配合這裡不同酒品,愛酒人士應該要到此一遊。

龍蝦湯

関東煮

芝士玉子

海鮮飯

馬鈴薯餅

2024-04-20
$300 (Last Night Supper)
龍蝦湯
関東煮