2018-12-03
每次行新城市經過都會停一停睇下人地整cake(好想喺度返工學整蛋糕😊), lunch hour一定排長龍, 今日同姨甥仔一齊tea😋 坐左喺張比較矮嘅枱👍🏻全部tea set都係HKD55正呀!牛油果醬牛肉漢堡 伴香辣薯條 tea set(HKD55)見到「牛油果🥑」li三個字都唔理配咩就揀, 喺香港唔係度度有, 就算有都未必靚, 憑直覺加點衝動係無揀錯的. 勁大scoop Guacamole擺喺半熔芝士上面, 牛肉漢堡勁juicy, 麵包更烘過, 牛油果🥑本身唔吸水, 成個burger食起上黎完全唔messy, 但重點都係佢包住嗰張紙👍🏻, 必食必食. 薯條係厚切款, 份量for下午茶都好OK, 現炸嘅脆口.手工蛋糕 tea set (HKD55)家姐同甜品控姨甥仔一齊出去cake櫃揀蛋糕, 揀左件栗子撻🌰🍰, 好精緻, 餅底pastry有酥脆感, 中間夾層custard好smooth, 栗子蓉唔會過甜仲唧得勁靚, 認真的有好碎嘅開心果灑喺頂, 而每一件都有原粒切半栗子🌰包住cream, 食完有好sweet嘅感覺❤️無左Triple O, 好彩仲有Simplylife唔可以miss嘅係
牛油果醬牛肉漢堡 伴香辣薯條 tea set(HKD55)
手工蛋糕 tea set (HKD55)
無左Triple O, 好彩仲有Simplylife
唔可以miss嘅係佢嘅latte☕️, 係勁香der