2016-05-29 2036 views
由樂意後人開嘅,真的是捧著「看看有沒有繼承到上一代的精隨」嚟幫襯!加上又係小女子久休復出一個月嘅日子,就嚟同男朋友食餐好嘅!個多星期前就訂了位,所以唔洗等就即刻有得入座今晚嘅set dinner 唔太啱我哋食,所以今次散叫!我哋叫咗兩湯一沙律一豬扒一牛扒!首先嚟嘅係湯!我嘅係蟹肉忌廉湯,男友係洋蔥湯!蟹肉雖然係冰鮮貨,唔會有雪味之餘仲有蟹嘅鮮味,忌廉湯煮得好好,唔會好滯而男友嘅洋蔥湯佢更加係讚不絕口!洋蔥唔算十分多但好有洋蔥味,湯入面仲有一塊酥皮,令到個湯更濃郁再嚟就係經理推介嘅沙律,主要用檸檬汁做dressing,好清新!如果可以少啲橄欖油同多啲菜就更加完美主菜嚟喇!我哋嘅豬扒同牛扒!豬扒揀咗medium well 熟度,唔要全熟,咁樣先至食到肉香同肉質鮮嫩!牛扒,當然係medium rare啦!唔洗講!兩個扒,熟度煎得好準確令到件扒嘅鮮嫩多汁又美味可口嘅程度倍增食落仲好有炭香味咁焗薯加咗sour cream & bacon 又食晒🙈由於餐廳仍係剛營業咗一個多月,所以暫時仲未有酒牌!此乃美中不足之處
個多星期前就訂了位,所以唔洗等就即刻有得入座

洋蔥湯
蟹肉忌廉湯
沙律
兩個扒,熟度煎得好準確
令到件扒嘅鮮嫩多汁又美味可口嘅程度倍增
食落仲好有炭香味咁