2019-03-02
循環而行🔃,有時食得多中餐🥢,就想食西餐🍽日本餐🍶,然後食得多西餐日本餐,就想食番中餐,今晚約三五知己到彩福喜宴晚餐食中餐🥢,此酒樓位於北角近炮台山站行三分鐘尚算方便😚,酒樓佈置幾金碧輝煌的感覺,適合婚宴格調。🤵👰🐋🐬🐟🐠🐡🦈本以為酒樓裝潢得睇啲菜餚會貴📔,但事實又唔係咁樣,看著menu價錢豐儉由人💡,而且有套餐唔貴,選擇好有彈性✔。酒香腰蝦蒸蛋🥚, 雞蛋蒸的時間掌握得幾好😍,令到雞蛋好幼滑,而且還渗入了淡淡的酒香確係不錯。😉龍蝦伊麵🦕🦐,芝士不太重🧀,食落去不太膩,龍蝦肉夠爽口👄,伊麵畀芝士包圍著芝味十足👅,整體不錯。值得一讚是侍應的服務👨🔬👩🔬,添水、換骨碟等跟到足,有板有眼,一絲不苟,雖然外表是土氣嘅大叔阿姨,不過我也忍不住畀個like佢哋。 傳統食物雖然千篇一律, 但食物質素好仍是一個唔錯嘅選擇。🥂
🐋🐬🐟🐠🐡🦈