2023-10-27 202 views
放工約咗朋友食飯,鍾意食日本🇯🇵野嘅我哋,今次嚟到尖沙咀嘅沃川自家料理 。店內以傳統居酒屋風格為主,提供各種日式嘅料理,包括串燒🍡、炒物、炸物、刺身同主食🍜等 。店員仲會好細心介紹菜式,俾人一種親切嘅感覺。✨薄切縞池 薄切嘅池魚刺身切得厚薄均稱,通透充滿光澤,而且肉質緊緻爽口,配上自製醬汁,突出池魚鮮味。✨鮟鱇魚肝拼鱈魚白子鮟鱇魚肝滑嫩濃郁,入口即溶。原來製作過程都唔簡單,師傅需要先處理好魚肝,再將魚肝捲成圓卷形,之後蒸熟同切成薄片。而鱈魚白子軟滑鮮嫩又Creamy,兩樣者同樣令人回味😋😋✨時令活石蠔🦪生蠔肉質爽嫩鮮滑,蠔肉豐滿,加上少少蔥花,鮮香甜美。✨蕃茄豚肉卷平時嘅豚肉卷多數配搭蘋果或者荔枝,今次遇上蕃茄🍅,估唔到同樣出色,清爽嘅蕃茄完美中和豚肉嘅膩滯感!😍😍😍✨濃湯蝦烏冬以特濃蝦湯烹調嘅烏冬口感煙韌,店員補充湯底需要熬製十幾個鐘,難怪湯底蝦味香濃,仲有大大條蝦🦐,鮮味十足~✨照燒雞扒金黃香脆嘅新鮮雞扒,一睇就見到雞皮煎到好脆,配上自家製嘅照燒汁,味道脆口滋味!✨螢光魷魚干✨五目炒雜菜 ✨炸魷魚足🦑
薄切縞池
✨薄切縞池

✨鮟鱇魚肝拼鱈魚白子

✨時令活石蠔🦪
生蠔肉質爽嫩鮮滑,蠔肉豐滿,加上少少蔥花,鮮香甜美。
蕃茄豚肉卷
✨蕃茄豚肉卷