2020-10-14 1469 views
之前收工經過天樂烘焙餅店,之後睇到佢係一間比較傳統舊式嘅餅店,而入邊有一個櫃裝滿咗唔同味道嘅曲奇餅,十分吸引。而我就揀選咗我最鍾意嘅舊式朱古力曲奇餅同咖啡味曲奇餅,咁聽到姐姐話最低消費可以係廿蚊。我就叫咗半磅曲奇,分開兩隻味道一包。曲奇餅會用一個密實袋裝好。朱古力曲奇 ($47/半磅)唧成花形,鬆化,以上面嗰粒朱古力唔會偷工減料,大大粒,配上鬆化嘅曲奇餅,好match!相比之下,咖啡味曲奇餅冇朱古力曲奇咁吸引,有一陣陣嘅咖啡香味,但質感上冇朱古力曲奇餅咁鬆軟可口。所以,我會比較推介朱古力曲奇餅。其實,店舖內都仲有好多不同曲奇餅嘅味道。我都會想遲啲再去試其他味道。

2020-07-06
TakeAway
$50 (Tea)
  • 朱古力曲奇