呢幾日天氣凍冰冰🧊🥶,最啱打邊爐🍲暖一暖胃。最近土瓜灣30年老字號傳統炭爐🔥火鍋店重開,又可以bbq又可以炭火打邊爐🧡,別有一番風味,一次過滿足晒我兩個願望~😍一開始我哋先bbq🍢,叫咗好多海鮮燒烤,有花竹蝦、蟶子、生蠔、日本北寄貝、沙白、日本大扇貝、甲鑼燒。所有海鮮都好鮮甜,仲要全部都大大隻,🦐花竹蝦大隻過手掌隻隻都爆哂膏!推介日本北寄貝🐚、蟶子、生蠔、沙白🤩,係燒烤先可以燒到海鮮裏面嘅鮮甜同海水味逼晒出嚟,真係好正!🤤🤤🤤最後就炭火打邊爐🧡,鍋底叫左招牌鹹菜魔鬼魚湯,入面超多魔鬼魚🐟有8-10件厚切,每舊都啖啖肉。鍋底有鹹酸菜、白蘿蔔,我自己覺得個湯底啲胡椒都幾辣。墨魚滑好爽口彈牙,唔知原來鍋底已經有白蘿蔔,我哋又嗌咗一碟配料,所以都幾飽~🤣 💁🏼‍♀️ 唔知你哋仲認唔認得🎬電影《無間道》係喺邊張枱度拍呢?😆🏠 一味靠滾海鮮四季火鍋📍土瓜灣落山道86號地下巷內☎️ 23650112💵 $1700 其實啲食物唔係貴,只係我哋嗌咗好多海鮮燒烤,同食物份量都好多,未打邊爐已經飽咗八成 。😂 如果嗌少啲海鮮,應該人均只係$400-500已經可以一爐兩食。👍🏻😊

🏠 一味靠滾海鮮四季火鍋
📍土瓜灣落山道86號地下巷內