2022-12-12
一聽呢個舖頭既名以為只係賣粉麵個啲,但上次咁岩經過舖頭,先知原來種類好多!😍除左有比較傳統既粗幼麵、油麵之外,佢仲有賣燒賣、花生、瓷飯😍最特別介紹既係有即包糯米糍、湯圓、水餃同埋即煎既韮菜餅🥰我去到嘅時候係五點幾,本身見到糯米糍已經賣晒,仲諗住未必食到,點知見到店員即刻拎一盤滿晒既糯米糍出黎😍好開心!咁就緊係要買返半打黎食啦😛🍡1️⃣花生糯米糍($6)大推介呢款😍佢既糯米皮好薄,而花生碎炒得好香,食落仲要好有咬口,又唔會好甜,真係食完仲想encore🤣🍡2️⃣芝麻糯米糍($6)屋企人好鍾意食芝麻,佢地話入面真係有好多餡,食既時候要搵個碗兜住啲芝麻碎😍同埋呢個都唔係好甜的!🍡3️⃣豆沙糯米糍($6)三款糯米糍入面,呢款就相當較甜🤭不過值得一提既係佢既紅豆蓉真係整得好綿,鍾意食紅豆既朋友仔都可以試下🥰🍡4️⃣眉豆茶果($6)我諗對上一次食茶果已經係幾年前🤨呢款茶果又係我鍾意既味道!食落咸咸地,仲要食到有啲眉豆蓉😍好味啊!🍡5️⃣豆沙茶果($6)呢款既紅豆餡同糯米糍係一樣既😛不過我真係好欣賞佢地既茶果皮~ 食落非常之煙韌,又唔會頂胃😍🫓6️⃣韮菜餅($14)呢款都係好值得推介😍見到店員好努力咁係門口個到即煎,吸引到
🍡1️⃣花生糯米糍($6)
🍡2️⃣芝麻糯米糍($6)
🍡3️⃣豆沙糯米糍($6)
🍡4️⃣眉豆茶果($6)
🍡5️⃣豆沙茶果($6)
🫓6️⃣韮菜餅($14)
呢款都係好值得推介😍見到店員好努力咁係門口個到即煎,吸引到啲人排晒長隊黎買😇佢既份量都幾大,一塊3-4個人分就岩岩好,唔會太油膩🤩佢好足料,入面真係有好多韮菜!我覺得係必試既😍