2020-07-03
一直想試呢間好耐,不過本身其實就想試佢啲扒餐同熱狗...唔緊要啦~試左早餐先🤩⠀🍜沙嗲牛肉通粉+牛角包+火腿奄列+熱奶茶🥐 $36⠀本身想試個類似all day breakfast 嘅早餐,但又想食啲湯品,所以都係揀左去親茶餐聽一定會嗌嘅沙嗲牛肉麵餐~特登唔叫公仔麵,因為成日覺得通粉好似健康啲,同埋真係食得出佢牛肉同湯本身嘅味~((因為沙嗲牛肉出前一丁麵會溝出前一丁湯底🙈⠀⠀❥沙嗲牛肉都好入味~又唔會醃(乸)到無哂口感淋啤啤同無哂牛肉味⠀❥幾鍾意佢個通粉,無煮到過生過熟😂所以口感適中⠀❥雖然牛肉就入哂沙嗲味,但個湯偏清淡,本身無乜味,然而都落得唔太多沙嗲醬落個湯度,所以就算攪拌左,個湯都無乜味道...不過我加左辣椒油食就香好多同埋好似釣返左啲味出黎~🥰 覺得有味好多🤣⠀⠀❥牛角包都係食落一層層,外皮勁鬆化🤤🤤又好重牛油味又熱辣辣~外脆內軟,都唔細個,幾好食!⠀❥可以見到火腿奄列表皮嗰層蛋係熟左,值入面係未熟哂嫁!蛋汁滿滿,又嫩又滑~同埋奄列好夠味,唔需要額外加鹽~覺得幾好食😋⠀⠀❥奶茶就無咩特別,同平時喺茶餐廳度飲嘅一樣味😂😂⠀⠀我諗下次真係要試埋時代冰室出名嗰啲菜式😋⠀
🍜沙嗲牛肉通粉+牛角包+火腿奄列+熱奶茶🥐 $36⠀
⠀
❥幾鍾意佢個通粉,無煮到過生過熟😂所以口感適中⠀
⠀
❥奶茶就無咩特別,同平時喺茶餐廳度飲嘅一樣味😂😂⠀
我諗下次真係要試埋時代冰室出名嗰啲菜式😋⠀
早餐