2020-04-29
東涌東薈城名店倉都以經有一段時間冇黎過,今日經開發現原想開咗好多餐廳,選擇都好多元化,仲有最重要係人少!啲餐廳裝修得比市區靚仲要冇咩人,想避世入嚟食吓嘢都幾唔錯。.今次試咗呢間餐廳叫六小館,食中菜嘅,有精緻嘅點心,小菜同甜品,其實好似小妹咁續碟叫就真係唔太抵食,但套餐上面個啲餸唔啱在座嘅老人家胃口所以冇辦法,叫套餐的確係最抵食,$588加一有湯有三個餸仲有兩個前菜,甜品再加$18。.佢地有啲古法嘅餸菜食,而家出面都少之有少,例如砵仔焗魚腸,豬油砵仔焗飯,魚腸配以蛋焗,再用火槍燒到表面焦焦地,裏面多汁軟滑,啱晒女士食。而豬油飯豬油味香噴噴,另上豬油,豬油渣同甜鼓油,味道口感可以自己調較,相當細心。.甜品法蘭西燉蛋非常值得一試,一嚟外觀精美,二嚟味道可口,三嚟有兩個好cute嘅波蘿包仔(熱的😋),燉蛋係凍食,表面加咗層薄薄嘅焦糖,燉蛋超級creamy,感覺似布甸,食落又唔溜,絕對有驚喜。