因為朋友生日,而且朋友一直都話想試下老子號扒房亞囝開既店,所以我地都要黎朝聖一下。。聽聞依家係試業中,所以酒牌都未有。。。而且昨晚都問過老闆,依家將meau都係臨時既,黎跟會有張full meau....不過我覺得依家呢張臨時既都已經岩口味,但都會期待佢新既meau....昨晚order左一個凱撒沙律配煙三文魚,洋蔥湯,忌廉蟹肉湯,白酒煮大蜆,12oz rib eyes, 黑毛豬配apple source..個大蜆好鮮,完全冇over cook, 彈牙而且非常juicy....再黎兩個湯,個洋蔥湯真係好香濃,如果可以多小小芝士仲正,感覺佢應該用左小小牛肉黎煲呢個湯,因為好香肉汁既味道,湯係濃,但佢一點都不鹹。。。超讚的~~個忌廉蟹肉都唔差,啖啖蟹肉,但完全冇蓋過忌廉湯既味道。。都係非常好。。。12oz rib eyes..朋友唔食得生,叫左medium well..但一點都唔硬,好香,煎得好好。。相信食材絕對係靚料 。。再黎個黑豚豬,配apple sources真係幾時都絕配,清新既蘋果醬汁,加上岩岩熟透既豬扒,食落軟綿綿,非常可口,唔會覺得肉太多而膩,所以都係非常出色。。的確可以一食

的確可以一食再食。。而且service都幾唔錯。。。
以灣仔區黎計,價錢都算合理,因為分量都十足,絕對係會再去食。。。😍😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍
2016-05-21
Celebration