好耐冇見嘅一班朋友若然要聚首一堂梗係食返中式菜館就最為方便喺九龍城食泰國菜就食得多中菜館又真係第一次喎🙈門口充滿住中國特色朋友話一早網上訂左位,仲預留左片皮鴨、手撕雞同蠔仔粥,真係好貼心嫁姐❤️刀拍青瓜作為前菜正正常常,不過好後先上黎😂呢碟係魚黎,上嗰陣個個都睇佢唔出但佢熱辣辣,調味恰到好處!個人覺得好食啊!期待左好耐嘅片皮鴨我個人真係好熱愛呢個餸嘅關係喺香港真係食過好多間不過呢個鴨我係有少少失望嘅上到嘅時候唔熱,可能片嘅時間耐導致佢已經冇哂溫度配菜冇特別,比較傳統所以其實佢嘅水準不過不失,但值得一讚食多幾件都唔會又漏又濟!只係我對佢期望太大所以先會有少少失望另一碟要預訂嘅菜,手撕雞佢賣相好靚,砌返哂願隻雞出黎雞皮底下係調好味嘅雞肉調味足夠,雞肉嫩滑乾煸四季豆正常表現,好啱食飯,正!蠔仔粥鮮甜唔腥,蠔仔肉都幾大粒當日佢地比較忙,上菜老實講後期都真係幾慢下,預左時間慢慢食先好食物份量足夠,唔會話碟大大餸少少環境都係舒服嘅,相信平日少人啲會更舒適見佢好多野係餐牌冇要預訂,想食嘅記得打去問定留定餸當日我地唔知道原來隔離枱嘅蟹係要預訂嫁,個樣好正!有預算想一班人食野嘅話都可以考慮呢度
好耐冇見嘅一班朋友
若然要聚首一堂梗係食返中式菜館就最為方便
喺九龍城食泰國菜就食得多
中菜館又真係第一次喎🙈

門口充滿住中國特色

刀拍青瓜

作為前菜正正常常,不過好後先上黎😂

呢碟係魚黎,上嗰陣個個都睇佢唔出
但佢熱辣辣,調味恰到好處!個人覺得好食啊!

期待左好耐嘅片皮鴨

我個人真係好熱愛呢個餸嘅關係
喺香港真係食過好多間
不過呢個鴨我係有少少失望嘅
上到嘅時候唔熱,可能片嘅時間耐導致佢已經冇哂溫度
配菜冇特別,比較傳統
只係我對佢期望太大所以先會有少少失望

另一碟要預訂嘅菜,手撕雞

佢賣相好靚,砌返哂願隻雞出黎
雞皮底下係調好味嘅雞肉
調味足夠,雞肉嫩滑

乾煸四季豆

正常表現,好啱食飯,正!

蠔仔粥

鮮甜唔腥,蠔仔肉都幾大粒

食物份量足夠,唔會話碟大大餸少少
環境都係舒服嘅,相信平日少人啲會更舒適
見佢好多野係餐牌冇要預訂,想食嘅記得打去問定留定餸
當日我地唔知道原來隔離枱嘅蟹係要預訂嫁,個樣好正!
有預算想一班人食野嘅話都可以考慮呢度
2020-01-17
$300 (Dinner)