2024-03-07
嚟大埔行街之餘梗係要揾下啲好野食,其中呢間麵包店最出名係💚麻糬布甸包,咁梗係要嚟試吓啦,除咗布甸包之外我都買咗其他嘅包,佢哋呢度係比較偏中式嘅麵包店,除咗麵包之外仲有cake同埋蛋糕等❤️蔓越莓覆盆子布甸包 $16 :呢一款傳統嘅布甸包裏面嘅餡料係蔓越莓覆盆子,我見咁特別想要就買來試吓,整返熱嚟食會特別惹味,布甸包嘅皮外脆內軟,味道都相當濃郁👍🏻,而呢一款味道都幾夾,配料都算多😋💚斑蘭海綿蛋糕 $20 :另外就係呢款斑蘭海綿蛋糕,價錢都相當實惠,食落幾軟熟,不過空氣感唔多,斑蘭味就差啲,唔算好香濃😩💚麻糬開心果布甸 $24 :呢款就係必食之選,💚開心果麻糬布甸包,每一盒有兩小件,係用咗100%開心果製成😍,所以食落相當濃郁又滑順,而佢嘅外層被帶點煙靭,口感特別,反而甜度適中,值得推介👍🏻👍🏻🎈QQ麻糬波 $13/3 :另外買咗大家都會食嘅麻糬波波,佢有朱古力味同芝士味揀,不過就太令我失望😩,佢嘅外層都幾硬,食落仲要係空心,又唔覺特別煙靭😩,因為市面上真係有太多麵包店都會有麻糬波揀,就算係擺超過一晚,食起上嚟都會煙韌,又或者會腍身啲,但呢度嘅完全相反,我唔知佢整好咗有幾耐,但即晚食已經係硬
🎈QQ麻糬波 $13/3 :另外買咗大家都會食嘅麻糬波波,佢有朱古力味同芝士味揀,不過就太令我失望😩,佢嘅外層都幾硬,食落仲要係空心,又唔覺特別煙靭😩,因為市面上真係有太多麵包店都會有麻糬波揀,就算係擺超過一晚,食起上嚟都會煙韌,又或者會腍身啲,但呢度嘅完全相反,我唔知佢整好咗有幾耐,但即晚食已經係硬身,真係好唔抵食😩😩