2021-10-10
依間係太古城中心價錢比較合理又好吃的餐廳!雖然等餐等了大概15分鐘,但係食品質量好好,即刻開心唒~而且餐廳係誠品生活店裡面,食完仲可以行下唔同精品☺️講返食物先,我同朋友叫左兩個餐:1️⃣ 滷肉飯便當 ($68)+ 仙草奶茶 ($18)便當有好多黃芽白菜,一啲都唔頹,啲黃芽白仲好新鮮,爽口。滷肉唔會太肥膩,無太多肥豬肉,正!粉絲辣辣地,好開胃。連鹵水蛋都好好食😋粟米都好新鮮,每一啖都好一汁。至於最重要嘅飯 — 係台灣直送嘅,好好食!!!我最後真係成碗食到咩都無剩。2️⃣香酥炸雞腿便當 ($65)+ 珍珠奶茶 ($16)便當材料跟我嘅差不多,就不再評論了。但我試左一下朋友嘅炸雞腿🍗,好!好!吃!食得出係啱啱炸好嘅,雞皮超香脆,雞肉都好新鮮、好嫩🤤奶茶方面,不過不失,跟一般的台灣奶茶差不多。總括而言,依餐食得好滿足!依個價錢、依個水準,絕對值得食!尤其係好掛住台灣嘅朋友們☺️
講返食物先,我同朋友叫左兩個餐:
1️⃣ 滷肉飯便當 ($68)+ 仙草奶茶 ($18)
2️⃣香酥炸雞腿便當 ($65)+ 珍珠奶茶 ($16)