2024-10-11
{家賀屋CP 值極高晚餐 - $795}突然之間好想食正宗嘅日本嘢,問吓朋友邊度有CP 值高又好味嘅推介,佢就帶咗我嚟呢間!價錢都好合理,而且每樣食物都好特別,味道都一流!♦️月見。極丼夢王蛋、本鮪魚腩蓉、海膽、月見丼,我諗唔使本麻甩多講,喺用料極新鮮嘅情況底下,呢幾種食材嘅組合,簡直係至高無上嘅享受!真係超好味!♦️ 蒲燒山椒鰻魚丼定食鰻魚丼一直都係麻甩女人嘅最愛,鰻魚好厚肉,燒到啱啱好,本身帶有焦香,又係極好味,定食入面嘅海帶味噌湯、海鮮燉蛋、胡麻田園沙律,都係好鬼好味,就算配菜一啲都唔馬虎!♦️ 特大赤海蝦刺身突然好想食刺身,呢個赤海蝦真心超大隻,而且極度鮮甜,真係一試難忘!♦️ 鹽燒仙台熟成牛舌芯可以用「鮮嫩」兩個字嚟形容呢個牛舌心!外面微微嘅焦香,裏面係剛剛熟又有少少生嘅質感,燃燒嘅時間控制得恰到好處,係令人難忘嘅美味!♦️ 鹽燒三文魚頭其實食到中段已經好飽,不過呢個三文魚頭再次挑起我哋嘅食慾!香脆焦香嘅外皮,三文魚油嘅香氣,又係一個超好味嘅燒物!♦️麒麟一番榨 生啤還需要多說話嗎?飲啦!美味程度:😋😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍📍 #家賀屋 (銅鑼
♦️月見。極丼
♦️ 蒲燒山椒鰻魚丼定食
♦️ 特大赤海蝦刺身
♦️ 鹽燒仙台熟成牛舌芯
♦️ 鹽燒三文魚頭
♦️麒麟一番榨 生啤
還需要多說話嗎?飲啦!
美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍
📍 #家賀屋 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環2樓