2018-05-22 893 views
即興一行10人,本身訂座5位變10位🤗住係附近既我都係第一次試,9:30入座仍然全場滿座,始終大排檔呢d鐘數先係最多人。環境都幾唔錯,乾淨企理,帶有一點港式懷舊感。一坐底大家都肚餓,價錢都無咩點睇就一下叫左5-6個小菜。一開始黎個*麻辣鳳爪*唔算太辣,但好香,鳳爪入味又夠淋,唯獨份量唔算多。我地都encore左多碟*黃金脆魚皮*個人覺得份量太少,可以再碎少少上,因為人多唔係好夠食。味道方面,夠脆但咸蛋黃唔係太痴到魚皮,都多咸蛋黃碎係底。我就就咁夾埋黎食,因為我都幾鐘意食咸蛋黃😙*白灼鵝腸*呢碟野我地總共叫左3碟😳👍🏻係正既!鵝腸唔會過肥,質感爽滑,重點係個汁,令到下面d配料(姜、蔥、芽菜、韭黃)都被我地掃清光。唯獨如果跟配埋辣椒豉油就perfect 喇。但我地就叫左店員拎辣椒自製😂😂*醬爆鴛鴦雞煲*呢個煲都叫左兩個,我地叫左加辣添,因大部分人都食得辣。個煲的確幾夠香,醬汁乾身均勻。田雞同雞都滑,配料冬菇都好食*剁椒魚頭*魚頭真心喜歡,食得出新鮮唔會腥,肉質有彈性。剁椒調味適中,愛辣人士必吃!🌶🌶*激辣水魷*本身唔太食魷魚,因食得多我會胃痛。但因為佢話激辣我都忍唔住食左兩條,辣汁又香又惹
即興一行10人,本身訂座5位變10位🤗

環境都幾唔錯,乾淨企理,帶有一點港式懷舊感。

一坐底大家都肚餓,價錢都無咩點睇就一下叫左5-6個小菜。
麻辣鳳爪

一開始黎個*麻辣鳳爪*

黃金脆魚皮

*黃金脆魚皮*
白灼鵝腸

*白灼鵝腸*
呢碟野我地總共叫左3碟😳👍🏻係正既!
醬爆鴛鴦雞煲

*醬爆鴛鴦雞煲*

剁椒魚頭

*剁椒魚頭*
激辣水魷

*激辣水魷*
本身唔太食魷魚,因食得多我會胃痛。但因為佢話激辣我都忍唔住食左兩條,辣汁又香又惹味,個底d粉絲索晒,我主力食d粉絲都夠🤤🤤我地講笑話不如叫個激辣粉絲都好,辣汁係幾和味。😂
麻辣韭菜鴨血煲
*麻辣韭菜鴨血煲*
呢個菜好少見,鴨血幾大件,咬落有水份。鴨血配搭麻辣係正既!
不過韭菜份量就少d,鴨血就算多既。
椒鹽豆腐

*椒鹽豆腐*
不過不失,皮脆但內裡豆腐有點散,唔知係咪食左太多重味野,覺得唔多夠味🤔🤔
脆皮豬手

*脆皮豬手*
肉嫩咸香,屬於正常,相比其他小菜唔算突出,但唔差。
拔絲生炒腩排

*拔絲生炒骨腩*
個拔絲係幾吸晴,但其實純粹裝飾,肉質覺得太淋,可能係腩排關係,味道算一般。

呢一餐我地叫左差不多20碟小菜,10幾支汽水,都係$1700唔洗就買單,多人的確抵食,個個捧住肚走👍🏻👍🏻臨走老闆仲話送糖水,但奈何我地太飽已食唔落🤭🤭
2018-05-21
$164 (Dinner)
麻辣鳳爪
白灼鵝腸