2024-03-13
La Parrilla Steakhouse (中環)中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓。好耐無去過扒房食野啦~ 呢間餐廳一直都係to eat list上面。一入黎已經覺得好有氣氛,特別係balcony嗰邊,整個氛圍都好適合有個火爐 🤣 有去左歐洲好cozy嗰種感覺。Bone Marrow ($108)係我好鐘意食嘅一道菜,我知好邪惡,但真係好好味 😝 燒香左嘅牛骨髓,擺上多士上面食,人間天堂 🤤🤤。Chicken Empanada ($75)呢知係阿根廷地道菜,其實即係炸釀餃子 🥟 比較重香草味,作為前菜兩個人食一隻岩岩好。Wagyu Skirt ($498)重頭戲當然係舊扒,叫左wagyu skirt,熱滋滋上檯,話左medium就真係俾medium,無論口感味道都十分好,表面煎封亦做緊幾完美,果然係扒房呀。Langostino ($228)叫之前我以為係原隻蝦咁上,原來係將蝦切到細細粒伴入意粉,鮮味更加提昇左不少,好出色的一道意粉。扒房黎講性價比都好高,$1000兩個人食到飽飽,仲有4款食物,大推要一試呀。@_laparrilla 。#gpigcentral
La Parrilla Steakhouse (中環)
中環雲咸街77號嘉兆商業大廈1樓
。
Bone Marrow ($108)
。
Chicken Empanada ($75)
。
Wagyu Skirt ($498)
。
Langostino ($228)
@_laparrilla
#gpigcentral