放工諗住隨便食碗麵返屋企,估唔到又發現左一間隱藏喺觀塘嘅特色粉麵店。我原本都想試招牌水煮魚系列嘅,但呢排喉嚨有啲唔舒服,就選擇咗佢哋嘅粉麵套餐,有超多餸可以揀。🌟醉鄉雞湯碗麵一放上張枱,就已經聞到淡淡嘅米酒香味,飲完個湯之後成身暖笠笠。餸就叫咗秘製魷魚丸、腩肉同埋萵筍配米線,另外仲加咗啲芫荽。米線好誘惑,由於院非常之真材實料,每咬一啖都有啲爆汁。🌟 酸辣紅薯粉朋友就叫咗酸辣粉,辣度可以揀超少辣至特辣。朋友淨係叫咗超小啦,佢飲完都話覺得OK唔錯。佢就叫咗韭菜餃、潮汕豬肉卷同風琴豆腐,韭菜餃皮薄餡靚👍🏻豬肉卷同風琴豆腐都好入味。跟住忍唔住再encore左個麻辣風琴豆腐,好惹味。另外,仲叫左小食椒麻墨魚咀同埋皇帝菜。朝麻墨魚咀,好大粒,好爽口😋而皇帝菜就好新鮮同嫩。荔枝茉莉花茶同西柚茉莉花梳打水都好好飲。平日夜晚都幾多人嚟食,價錢大眾化,但係食物質素真係幾好,啱晒我哋啲繁忙嘅上班一族。

🌟醉鄉雞湯

🌟 酸辣紅薯粉

荔枝茉莉花茶同西柚茉莉花梳打水都好好飲。

• 椒麻墨魚咀
  • 醉香雞湯