Shanghai Hairy Crab Feast❤️🦀🦀🦀🥢..入秋了。。又係食大閘蟹🦀 季節。上網見到最近主打上海菜既夏麵館🥢 最近推出左蟹粉宴,而且用上100% 手拆江蘇蟹粉,有11道菜式,價錢不貴,親民貼地又抵食,感覺好吸引呢。🦀 ll 🦀酸辣湯、哆唻咪、五小碟 蟹籽扒菜芯、蟹粉小籠包烏金蟹粉拌麵、薑茶湯丸前菜5小碟✨ 包括:糖醋小排、雞絲粉皮、鎮江水晶肉、蒜香四季豆、腐皮素鵝。單點都要百多元,以套餐價錢來說超值呢。餐廳主打哆唻咪✨,以一両濃郁蟹黃,加上二両蟹粉,配三両清甜鮮美蝦仁,味道層次多變。用來拌飯拌麵吃感覺不錯。另一主打小籠包✨,大大粒滿有湯汁有鮮味,但若然蟹粉味濃一點重一點更完美呢。以烏金蟹粉拌以墨魚汁製成既麵條🍜,一金💛一黑🖤 形式強烈對比,感覺吸引。而且麵條帶粗吸收蟹粉同吃,令呢條生色不少。最後食蟹過後,不少得驅寒之選:薑汁湯丸🍡,夠薑而湯丸煙韌,滋潤亦薑味濃濃,喜歡呢。..🔆11道菜矜貴蟹粉宴 (原價: $712/兩位) 💡於togetda訂購,可享限時優惠 買一送一 !📲網上限定,立即預訂:https://bit.ly/2Y5ykBu別錯過喔❣️..×××××ש

🦀 l[十一重蟹粉宴]l 🦀
酸辣湯、哆唻咪、五小碟
蟹籽扒菜芯、蟹粉小籠包
烏金蟹粉拌麵、薑茶湯丸

🔆11道菜矜貴蟹粉宴 (原價: $712/兩位)
💡於togetda訂購,可享限時優惠 買一送一 !

別錯過喔❣️
×××[夏麵館]×××