2011-02-16
點心紙選擇不多,點心價格亦明顯比較貴,份量也比較少,只是若想不用等位,這個選擇也不失為過。我們點了千層糕-----好細仔,但味道不錯,鬆軟,又好香,入面有菘子,加多左一些咬感,適合鍾意趙野既我。杏仁茶----超好飲,超香杏仁味,有一絲絲蛋白,濃淡及甜味剛好,飲完感覺好滋潤。蛋tart 仔----呢個都幾好味,中心好香蛋味,絶唔係偷工減料之作,皮並不是酥皮,但都好鬆化。炸菜肉絲炆米-----最初沒叫這個,但因為點心份量較細,都最後點了這個為飽肚而叫的。普普通通,只叫做食得人飽,都算係抵食,承惠98蚊一碟。排骨陳村粉----呢個都幾好,排骨唔肥,選料幾滿意!亦算滑。陳村粉每條都好分明,冇一舊野咁,比較清,不似外面通常較肥的。其實野食不錯,只是細細件千層糕, 小點已經廿幾蚊,又真係貴左一點,如果純粹想坐下歎下茶,呢度都幾好,待應不停加茶,仲有超呼都好週到!
我們點了