2023-05-27
價錢同嘢食質素係OK嘅,店員都有禮,但安排上覺得實在有少少混亂。下午6點入到餐廳,覺得都算係正常晚餐時間。但自問自己係都幾心急嘅人,所以入店嗰陣都有問係咪ready可入座,見店員示意ok。而入到去果陣店內暫時得我,心諗應該即刻煮嘅話都唔使等好耐,等左20分鐘都未有任何上菜,而隔離位都開始坐落其他客。當去到接近點餐後30分鐘,我點嘅餐終於上菜,而緊隨其後坐喺隔離嘅客過多幾分鐘都有餐上。係有少少計較嘅,但心諗備餐時間使唔使差幾遠,覺得餐廳如果未準備好食材嘅話,一係店客入到嚟嘅時候講明備餐會耐少少,唔好搞到個差距覺差咁多。另一個問題係圖不對餐,因餐廳係用QR code落單,所以Menu嘅嘢都係睇電話睇圖睇字,今次叫左鮮蕃茄輕醬油濃湯,見到幅圖係有叉燒配菜同蛋,咁我點左大大廣島蠔,照常理咁諗都係配菜配蛋掛(?),點知嚟到碗嘢係冇蛋,一問之下原來加錢轉蠔反而就會冇咗蛋,咁我都表示無奈,覺得應該要喺個app度寫清楚你哋配搭,唔好搞到令到科技搞到實行上仲倒退。