2024-07-29
叮噹喺梳士巴利道舉行展覽,除咗吸引遊客,身為本地人嘅我想去打下卡。呢日就計劃咗下午冇咁曬嘅時候去睇展覽,然後就去K11 Musea食晚飯,perfect~ 發現商場真係多人咗好多,餐廳都要等位~好彩一早book定枱,雖然人多,但係好快就入得~ 嚟到呢度一定要食佢嘅海南雞!《 文華海南雞飯 $138 》雞胸肉都做得好滑好滑好滑( 講3次真係好滑!)如要雞髀+$10但雞胸都咁滑,所以我覺得無需要改做雞髀啦~《 馬來特色炸豆腐 $68 》皮真係好香脆,完全無油份,放涼咗仍然保持脆皮口感,而且每件厚厚的,相當飽肚。依家做緊優惠: 加配 《 香脆薄餅4件配咖喱汁,蔬菜條 $28 》 脆薄餅真係又薄又脆,又係放涼咗都無瞓變腍。配有馬拉咖喱汁,椰香中帶辣,好開胃~ 食完辣辣哋嘅咖喱就想食返個甜品《 椰子雪糕新地 $68 》 有三大球椰子雪糕,仲有花生碎、爆汁珠珠、椰肉、菠蘿肉~香甜消暑~ 服務唔錯,職員唔使問都知我地會share食,連甜品都準備好另外兩set餐具比我地~同埋以呢晚咁忙嚟講,上菜真係好快~
發現商場真係多人咗好多,餐廳都要等位~
好彩一早book定枱,雖然人多,但係好快就入得~
嚟到呢度一定要食佢嘅海南雞!
《 文華海南雞飯 $138 》
雞胸肉都做得好滑好滑好滑( 講3次真係好滑!)
如要雞髀+$10
但雞胸都咁滑,所以我覺得無需要改做雞髀啦~
《 馬來特色炸豆腐 $68 》
食完辣辣哋嘅咖喱就想食返個甜品