2020-04-20
元朗YOHO MALL一期有好多唔同類型嘅餐廳餐廳,見個Menu多選擇又吸引,有多款韓式午餐選擇,真係揀眼花撩亂。既然想食韓式燒烤,呢個餐又有晒呢度幾款王牌食物,就叫呢個特級午市套餐啦!雖然餐廳設計主要係用灰黑啡嘅沉色,但因為有幅落地玻璃,餐廳外嘅陽滲透入嚟,又望到出面嘅園林景色,坐得好舒服又感覺溫暖。侍應先幫我地準備好燒烤爐同餐具,爐邊放左啲泡菜,落埋蛋漿,啲蛋就可以撈飯食。等左陣跟餐飲品就上啦,呢杯石榴果醋酸酸甜甜幾開胃。呢個特級午市套餐,有齊主打肉類,樣樣都可以試吓。護心肉我都係第一次食,咬落幾爽口彈牙,亦都淋身容易咬開,細細件燒到有啲焦香,配埋個汁甜甜地幾好味,應該係小朋友嘅大愛。特級霜降牛肉,鍾意佢厚薄適中,油脂比例均勻,唔需要任何調味料,已經食到牛本身嘅原始風味。五花腩都係呢度另一推介食物,亦都係燒烤時必食嘅。燒熱左嘅油脂慢慢溶化,令肉質更加香口。牛肋排本身有秘製醬汁醃制,甜甜地。好有韓式燒烤嘅味道,肉質較霜降牛挺身,有咬口。總括呢度坐得好舒服,整體食物水準唔錯,加埋出邊嘅園林景色,無論身心都好滿足!