2024-07-24 214 views
最近睇D飲食節目講到食蠔,攪到好想食就決定book間專食蠔的做晚餐。叫咗三種流量最高的蠔 : Pacific , Spanish Rock XL同埋 Gillardeau 。每種都大大隻,我鍾意🥰。味道由淡到濃,由creamy 到爽口。但奇怪的係我比較鍾意 Pacific 。吞拿魚沙律:有creamy 的牛油果加新鮮的蕃茄蔬菜同埋吞拿魚剌生,西式餐廳有日式沙律,感覺fusion 。蔬菜豬肉包:大片爽脆的生蔬包住炸到金黃色的豬肉粒,清甜之餘又有香口的豬肉味,好似進階咗的上诲生蔬包。鮮蠔🦪忌廉湯:超濃的蠔味,但湯好滑。😍😍黑松露忌廉磨菇湯有粒粒的口感,另一種的感覺。加拿大豬扒:好厚身但係好Juicy👍🏻👍🏻,好香豬肉味。香蕉切餅:係香蕉同埋cream完美的成品。cream 夠厚身而把香蕉緊緊的包住。香蕉又不會太生或太熟。餐廳搬新地址後第一次來,更大更舒適更享受。

加拿大豬扒:好厚身但係好Juicy👍🏻👍🏻,好香豬肉味。

餐廳搬新地址後第一次來,更大更舒適更享受。
  • 新鮮空運生蠔
  • 鮮蠔忌廉湯