2020-02-06 218 views
聽講工廠大廈有間環境幾好嘢食唔錯嘅餐廳,所以就決定一試餐廳係工廠大廈樓上,本來見工廠大廈比較殘舊,對餐廳環境期望唔高,不過上到餐廳,見到啲裝飾同埋乾花盆栽,覺得個環境幾浪漫,幾有情調。枱面更有小蠟燭,增添氣氛雖然餐廳員工唔多,但係都好積極上前招呼見到Menu,係東南亞菜mix西餐既fusion,感覺幾新奇有部份菜式不知道是什麼,店員亦都耐心介紹我們點了二人套餐,以為份量比較少需要另外加小食,點知份量原來都夠我們食另外餐廳這幾天有優惠,有小食送前菜order燒海鮮拼盤,有好多海鮮,有龍蝦,蜆,魷魚,青口。。兩個人差點吃不完湯選擇了肉骨茶,感覺味道濃郁,藥材味不會太過重主菜選了龍蝦意大利飯和羊柳肉店員比較細心,等待我們吃過前菜和湯才上主菜,等我們不用吃得太急龍蝦意大利飯,龍蝦加上牛油芝士又香又惹味,意大利飯煮得剛剛好,不會過分硬或過分軟慢煮羊柳肉,賣相一流,看得出廚師很用心去煮看到旁邊其他客人order豬手,比較後悔沒有order這個他們拍完照後,店員亦樂意叫廚師把原隻豬手起肉,值得加分套餐有兩杯飲品,我們加錢order了泰式奶茶還有藍莓沙冰看到他們的沙冰是用新鮮水果做的,感覺非常健康另外
聽講工廠大廈有間環境幾好嘢食唔錯嘅餐廳,所以就決定一試
枱面更有小蠟燭,增添氣氛
雖然餐廳員工唔多,但係都好積極上前招呼
有部份菜式不知道是什麼,店員亦都耐心介紹
另外餐廳這幾天有優惠,有小食送
湯選擇了肉骨茶,感覺味道濃郁,藥材味不會太過重
主菜選了龍蝦意大利飯和羊柳肉
慢煮羊柳肉,賣相一流,看得出廚師很用心去煮

看到旁邊其他客人order豬手,比較後悔沒有order這個
他們拍完照後,店員亦樂意叫廚師把原隻豬手起肉,值得加分

套餐有兩杯飲品,我們加錢order了泰式奶茶還有藍莓沙冰
看到他們的沙冰是用新鮮水果做的,感覺非常健康
另外泰式奶茶,甜度剛好,味道不錯

價錢亦不算貴,二人套餐五百多元,而且材料充足
不錯,可以再光顧
PS. 據說附近有人派傳單,拿着傳單上來有其他優惠
2020-01-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday