2021-03-09
2021年3月9日 因有事要到荔枝角前一晚特意search 附近的餐廳見到呢一間好多好評 🤩於是經OpenRice訂座 2位 午餐 仲有 78折✅原本book左2:30 但預錯時間出門口 最後2:45 先到 非常抱歉😿(知自己會遲到嗰陣特登打咗電話告知職員 餐廳嘅職員非常有禮貌 服務態度好好❤️)呢個係lunch menu:我地叫左5號餐,香煎紅星石斑魚柳羅勒醬意粉煎魚柳做得非常好 外脆內嫰 而且份量非常足 羅勒醬意粉嘅份量正常 不多亦不少 可能會有較注重健康的客人會覺得意粉有點多油但我覺得配上羅勒香草味 這樣才好吃😋 仲有7號餐,煎豬肉眼扒配松露薯蓉因為我唔食牛 所以叫左豬肉眼扒 好多餐廳煎豬扒都會煎到好乾身好硬 但呢到熟到啱啱好 入面keep到唔乾之餘出面亦有煎香味 而且真係好大份!做開gym食得多肉嘅男朋友食都話份量夠😍松露薯蓉嘅香味都做得好好 唔會太重但係食落去又有松露味🥸至於個玉桂蘋果 我就唔系太識評論 因為我本身唔太中意食蘋果同酸味嘅嘢🤪我哋其中一個套餐加咗$38 要餐湯同甜品 兩個人share一份都已經好夠✅今日嘅餐湯係南瓜甘筍湯如果期待想飲比較重南瓜味嘅南瓜湯嘅朋友 呢一
因有事要到荔枝角
松露薯蓉嘅香味都做得好好 唔會太重但係食落去又有松露味🥸
今日嘅餐湯係南瓜甘筍湯
如果期待想飲比較重南瓜味嘅南瓜湯嘅朋友
呢一個湯未必會太適合
因為佢比較似南瓜蔬菜湯 有南瓜味但甘筍味會更加出 不過都係因為咁 佢個南瓜湯唔係好’結‘
唔會飲完個湯就飽咗或者有好’濟‘嘅感覺
整體來講都唔錯
甜品係 熱情果奶凍
成個奶凍都幾大個 奶凍好重奶香味 美中不足就係佢唔夠滑 如果可以滑啲一定更加好食
P.s個人唔太中意熱情果籽加奶凍嘅口感 不過挑開佢唔食都冇乜大問題
Lunch time 兩個人夾埋食左 $200 大件夾抵食 食物有高過outback嘅水準 價錢唔貴 非常之滿意❣️
仲有儲印仔嘅優惠卡