2023-06-30
呢日經過新都城,見到呢間日式火鍋放題店,餐牌又幾吸引。餐廳主打日式火鍋放題,一人一爐價錢由$159起至$349,90分鐘任點任食。晚上九點後仲再平啲,$119至$269就有得食,限時60分鐘。我哋點咗極品美國牛小排套餐 ( $349一位),餐單入面有不同肉類選擇,包括: 極品美國牛小排、SRF美國和牛、美國極上黑豚肉、特選美國牛肩胛等。牛質素相當高,牛味濃郁,入口嫩滑。除咗牛之外,美國豚肉質素都好好,入口充滿濃烈嘅豬肉味。牛肉質素極高,朋友講笑話叫五碟已經回本。仲點咗佢嘅「招牌牛摩飯」,入面有秘製莎莎醬,加埋美國牛肉免治,好開胃又惹味。呢個餐亦提供播種海鮮選擇,包括廣島蠔、扇貝、大蝦、青口等等。餐廳亦有自助區,提供有前菜、多種蔬菜、丸類、小食等。特別一提,佢嘅丸類入面有「啊中丸子」,值得一試。自助區亦有飲品及甜品提供,包括多沙冰、汽水、柚子蜜、朱古力等。甜品有雪糕、乳酪雪糕及蛋糕,相當多選擇。餐廳地方寬敞,環境舒適,晚餐放題呢個價錢已經有高質和牛,其他食物質素亦相當不錯,真心抵食。